23 Eylül 2014 Salı

HAZIRLIKÇILIK İÇİN FAYDALI HOBİLER VE GRUPLAR

Merhabalar...

Askere gidenler bilirler. İnsana saçma, gereksiz ya da zahmetli gelen pek çok uygulama vardır.
Fakat bu tür uygulamaların pek çoğu genellikle biz kendimizi oraya kısa bir dönem için ait hissetmemizden kaynaklanır. Genel olarak ordu kurumunun en önem verdiği şey teyakkuz durumunun korunmasıdır. Çünkü ihtiyacın ne zaman ortaya çıkacağı bilinmez. Bu nedenle ne zaman ihtiyaç duyacağımızı bilemeyeceğimiz malzemeleri ya da yetenekleri bir arada ve faydalı şekilde tutmak bir süre sonra bize yine askerlik gibi saçma, gereksiz ve zahmetli gelecektir.

Bunun önüne geçmek için uygulanabilecek en faydalı ve pratik yaklaşım bizi felaket anına hazır tutacak hobilere ve gruplara yönelmektir.

Örneğin kendimiz için çadır almak istiyoruz... Çadırı almak çok kolay bir şey, yerimizden bile kalkmadan internetten alıyoruz... İki-üç gün sonra kargo ile kapımıza geliyor... Bir köşeye atıyoruz... Yıllar geçiyor, belki çadırın varlığını unutuyoruz... Bu durumda bir ihtiyaç ya da felaket anında, gecenin bir yarısı karanlıkta, stress, adrenalin ve/ya yorgunlukla bu çadırı kurabileceğinizi düşünüyor musunuz?

İşte bu nedenle çadırı evin karanlık mahzenlerine atıp unutmak yerine mevsimsel, ya da yılda bir defa bir şekilde kullanmamız lazım... Eğer bu çadırı evimin salonunda ayda bir sadece  kurup kaldırayım derseniz işte bu aynen askerdeki size saçma ve zul gelen bir uygulamaya dönüşecektir. hatta sizi böyle salon ortasında çadır kurarken gören birisi de hakkınızda sizin askerde durduk yerde tank paleti söküp takan adamlar hakkında kafanızda canlanan şeylerin paralelini düşünecektir.

Şöyle düşünün "Sn son ne zaman lastiğiniz patladı?", "gecenin bir yarısı şehirler arası yolda kışın giderken lastiğiniz patlasa ne yapacaksınız?"...

Hazırlıkçılık gerçekten zor bir şey... Bu nedenle bu işi yapmanın en güzel ve kolay yönü kendinizi size bu konuda fayda sağlayacak hobilere yöneltmek...

İstanbul Depreminden sonra yapılacak yardım dağıtım faaliyetlerinde ortaya çıkacak manzaraların 10da1ine örnek olarak aşağıdaki videonun 3:30dan sonrasını lütfen izleyin:

http://www.youtube.com/watch?v=-YnznEiF1iA


Bu ise 2011de ki Japonya'daki depremdeki manzara...
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/03/13/article-1365569-0B28AC5200000578-666_964x475.jpg
Maalesef Türkiye'de hazırlıklı olmak ayrıca önem taşıyor...

Bu amaçla hobilerimizi kampçılık, trekkingcilik, orientering gibi daha çok outdoor ve fiziksel aktiviteler ile tamamlayıp kendimizi aşağıdaki topluluklara üye olarak kendinizi hem geliştirebilir hem de her an hazırlıklı olma yolunda ilerleyebilirsiniz...
http://www.trac.org.tr/
http://www.akut.org.tr/
http://www.mag.org.tr/tur/mag.asp


1 yorum:

  1. Blog unuzu bugün keşfettim, survival a meraklı insan için çok keyifli bir kaynak toparlıyorsunuz. Lütfen sıkılmadan, unutmadan devam edin.

    Kendim nişantaşında oturuyorum ve mag a katılmak için gerekli temasları başlatıcam hemen. Özellikle İstanbul depremi kapıdayken, bu çok önemli.

    YanıtlaSil