20 Aralık 2014 Cumartesi

SİLAHLAR HAKKINDA

Merhaba,
Amerika'da ki hazırlıkçı videolarında önemli bir kısom silahla ayrılır. Genellikle emminin biri (baby boomerdır bu amca) silah dolabını ya da kasasını gösterir. İşte şunun gibi 8 tane tüfeğim, şu kalibre bitabancadan 13 tane yedeğim var der. Fişek adedini binlerle ifade eder. Siz de bakarsınız, daha doğrusu bakakalırsınız. Ülkemizde ise batıdaysanız ve kurallara uyuyorsanız elde edebileceğiniz size faydası dokunacağını bilemediğiniz bulundurma ruhsatı ile düğünlerde kullanılma potansiyeli olan pompalı tüfektir. Ayrıca yılda da 200 fişek alma hakkınız vardır ki basit bir atış idmanı yapsanız bu fişeklerden eder kalmaz, hatıra olarak faturaları dışında. Bu bakımdan silah olayı külfettir maalesef.
Girmeden önce iyi düşünün ...

3 yorum:

  1. Merhaba,
    ruhsatlı tabanca sayısının milyonlarla (ruhsatsız olanlar bilinmiyor), yine yivsiz tüfeğin her evde bulunduğu bir ülkede silah külfet değil zarurettir diye düşünüyorum.. hele ki bu platformda.. kurallara uygun takılmak istiyorsanız, evet, tabanca olayı hem uzun hem de epey masraflı bir süreç.. ancak bir pompalı tüfek (ki savunma amaçlı en iyi silahlardan biridir) almak için sadece 25 TL ücret ve aile hekiminden alınacak bir sağlık raporu yeterli. Şu anda ruhsatı aldım, tüfek arıyorum. Dipçiği çıkarılabilen tüfekler var, namlu da 47 cm. Yani resmen bir shotgun edinmek iş değil. Tüfeklerde fişek sınırlaması da yok, hatta basit bir aleti alıp evde kendiniz de fişek yapabiliyorsunuz yasal olarak. Onlarca silah fabrikasının bulunduğu, evlerde bile montaj yapılan Beyşehir bölgesinde ruhsatsız tüfek satışının patladığı, en çok silahlanmanın Toroslar yöresinde gerçekleştiği basına yansıyan haberler (bu ülkede Alevilerden daha iyi koku alan bir topluluk yoktur herhalde, geçmiş travmaların etkisiyle). Sonuç olarak, bütün kötü adamların sahip olduğu ateşli silahlardan en az bir tane edinmek gerekir benim kanaatim.. sevgiler, saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan yaşamının devam ettirilebilmesi için gereken şeyler şu şekilde sıralanabilir: su - yiyecek - barınma. ama bunları edinmek ve korumak için ise güvenliğin sağlanması en önemli unsurdur. toplum kurallarının ve kurumlarının çöktüğü bir ortamda ise güvenliği sağlamak da bu durumda kalan kişiye düşecektir. bunu sağlamanın en baş yöntemi de bir silah edinmektir. Bu konuda legal ve ekonomik açıdan yıkıcı olmayan bir yol izlenecek ise, en basit çözüm, bir av tüfeği (===>shotgun) edinmektir ki, ben taktik pompalı tüfek öneririm. hem temelde üç çeşit fişek atabilmesi sayesinde esnek bir silah platformudur, hem de kullanımı nispeten (tabanca ve yivli tüfeğe göre) kolay hem de mekanizmasının basitliği sayesinde diğer tip silahlara göre bakımı ve devam ettirilmesi kolay bir alettir. kişi eğer 750 - 2000 TL arasında bir bütçeyi bu konuya ayırır ve bir miktar fişek de stoklar ise (ki av tüfeği fişeği satın alınması konusunda her hangi bir sınırlama olmadığı gibi 1 kutu yerli 9'lu (=>buckshot) fişeğin 10 TL olduğu düşünülür ise, ekonomik olarak yıkım da değildir), hazırlanılan kötü durum senaryolarında kişinin ve yakınlarının en temel ihtiyacı olan güvenlik ihtiyacına ilişkin hazırlık yapılmış ve tedbir alınmış olunacaktır.

      Sil
    2. umarım aradığınız silahı seçmişsinizdir. şubat ayından beri hatsan escort mp ts silahı sahibiyim ve silah seçemedi iseniz, öneririm. 105 ülkeye ihraç edilen ve internette pek çok ülke kaynaklı videolar ve sohbet ortamında övülen bu silah yaklaşık 1.000 tl harcama ile edinilebilir.

      Sil