22 Aralık 2014 Pazartesi

EDC-EVERY DAY CARRY/GÜNLÜK TAŞINAN TECHİZAT-GTT

Merhaba,

YOUTUBE'da hazırlıkçılık videolarının yanında oldukça moda olan (modadan ziyade gerekli olan) bir diğer konsept de EDCdir. Dilimize Günlük taşınan techizat olarak çevirebilecrğimiz EDC cebimizdeki cüzdandan telefona, anahtarlıktan bıçağa gündelik işlerimizi ya da hayatımızı yaşarken kullandığımız ve faydalandığımız aletlerden ara sıra belki işimize yarar diye taşıdığımız (şişe açacağı gibi) ya da normalde kullanmasak bile faydalanabileceğimizi düşündüğümüz aletlere kadar(örneğin hiç sigara içmememize rağmen çakmak taşımak gibi) geniş bir aralığı kapsar.

Tabi amerikan EDC videolarının vazgeçilmezi, hatta çoğu zaman tüm videoyu domine eden (12dakikalık bir EDC videosunun ilk on dakikasını aha bu da benim Smith&Wesson 6 patlatım diye anlatmaya ayırıp kalan iki dakikada "aha cüzdan, aha fener" diye alet edevatı ortaya attı vatandaş) silahlardır. Tabi ülkemizde silah edinme ve taşıma namuslu yurttaşlar için hayal mahiyetinde olduğu için biz biraz daha avrupai EDC videolarına doğru kayıyoruz. Yani cüzdan telefon anahtarlık gibi.

Şimdi açık konuşalım. Bu EDC olayı hazırlıkçılık gibi bir alem, dipsiz bir kuyu... Çok su çeker yani. hatta ayrı blog bile açılır bu hususta o derece... YOUTUBEda sadece EDC ekipmanlarına inceleme yapıp hayatını kazanan insanlar var.

Ama bir edc nin olmazsa olmazı olarak benim aklımda 3 şey var. Sağlam bir bıçak(ya da bir çalı), el feneri ve bir çakmak...

Bu EDC konseptini niye bu bloga taşıdım derseniz bu akşam haberlerde Tekirdağ'da bir sel olmuş ve bir aracı taşan sular götürmüş. İçindeki genç bir delikanlı boğulmaktan kurtuluyor ama derenin içinde karanlıkta bir yere tutunup yardım istiypr. Bunu tesadüfen duyan biri de itfaiyeyi ve AFAD'ı çağırıyor. Ekipler geliyor ama gencin sesi var kendi yok ortada. Tabi tekirdağ itfaiyrsinde ya da afad da termal kamera olmadığı ya da güçlü projektörler getirmedikleri için, suların koparıp getirdiği bitki örtüsünün de engellemesi nedeniyle genci bir türlü bulamıyorlar. İşte bu genç yanında küçük bir el feneri ya da bir çakmak taşısa idi çabucak kurtulması işten değildi.

İşte bu nedenle hazırlıkçılık ve GTT önemlidir.
Bu konu hakkında uzun uzunnyazmak dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder