9 Nisan 2015 Perşembe

Kocaeli’de bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi 60 fabrikada üretimi durdurdu

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28680293.asp

Kocaeli’de bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi 60 fabrikada üretimi durdurdu

Türkiye genelinde geçen hafta yaşanan ve sanayi kuruluşlarında üretimi durduran elektrik kesintisinin ardından dün Kocaeli’nin bazı bölgelerinde yine TEİAŞ kaynaklı olduğu belirtilen elektrik kesintileri meydana geldi. Vezirçiftliği ve Kullar Bölgesinde 60 civarında fabrikada 3 saatlik kesinti nedeniyle üretim durdu.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı açıklamada, enerji kesintilerinin büyük sorun olmaya başladığını, sık sık meydana gelen kesintilerin üretim kaybına ve maddi zararlara yol açtığını söyledi. Zeytinoğlu şöyle dedi:
"Kocaeli Türkiye’nin en gelişmiş ikinci büyük sanayi kentidir. İlimizdeki sanayinin, üretimi engelleyici faktörlere tahammülü yoktur. Enerji, sanayicilerimizin üretimi doğrudan etkileyen önemli bir girdidir. Son zamanlarda elektrik kesintileri ile ilgili üyelerimizden gelen şikayetler çoğalmış ve Oda olarak bizi harekete geçirmek durumunda bırakmıştır. 

Konuyla ilgili olarak, SEDAŞ ile yapılan görüşmelerde kesintilerin TEİAŞ kaynaklı olduğu tarafımıza iletilmiştir. Aldığımız kesinti şikayetleri haberli kesinti sınıfında yer almamaktadır. Bugün gerçekleşen kesintiden Vezirçiftliği ve Kullar bölgesinde yer alan 60’a yakın firmamız olumsuz etkilendiğini bildirdi. Bundan sonraki dönem için elektrik kesintilerinin haberli olarak yapılması hedeflenmelidir. Kesintilerin devam etmesi durumunda, sanayicilerden gelecek tepkileri dikkate alarak bir yol oluşturmak durumundayız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder