1 Nisan 2015 Çarşamba

AFAD'dan İstanbul deprem alanları açıklaması

http://www.milliyet.com.tr/afad-dan-istanbul-deprem-alanlari-gundem-2036934/

AFAD'dan İstanbul deprem alanları açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, olası bir afet durumunda İstanbul nüfusunun tamamına geçici barınma hizmetleri sunulmasına yönelik planlama yapıldığını açıkladı.


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İstanbul’da yaşanabilecek deprem hakkında bazı medya organlarında yer alan geçici barınma alanları ile ilgili haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.
Ülkemizin müdahale kapasitesinin artırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinden oluşan 28 hizmet grubu vasıtasıyla işleyen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), 2014 yılında yayımlanmış; 2015 yılı başında ulusal düzey hizmet grubu planları hizmete alınmıştır.
AFAD, risk yönetimi anlayışı doğrultusunda olası afetlerle ilgili ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla birlikte bilimsel çalışmalar yürütmekte; dünyanın her yerinde olduğu gibi konunun uzmanları tarafından farklı senaryo çalışmaları yapılmaktadır. Depremin altyapı, üstyapı ve vatandaşlara etkileri hakkında tahminler içeren senaryo çalışmaları, mevcut müdahale kapasitesinin belirlenmesini sağlamakta ve olası bir afete karşı hazırlıklara temel teşkil etmektedir.
Mevcut senaryo çalışmaları çerçevesinde vatandaşların İstanbul dışına tahliyesi ile Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde İstanbul’da oluşturulacak çadırkentler, konteynerkentler ve diğer geçici barınma alanlarıyla ilgili planlar, İstanbul Valiliği, ilgili kurum ve kuruluşlar ve yerel paydaşlarımız ile işbirliği hâlinde hazırlanmıştır. Olası bir afet durumunda İstanbul nüfusunun tamamının geçici barınma hizmetlerine ihtiyaç duyacağı öngörülmemektedir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder