12 Mayıs 2015 Salı

nepal'de 7.4lük artçı deprem

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28980380.asp


Nepal'de 7,3 büyüklüğünde deprem

Geçen ay başkent Katmandu ve çevresini yıkan 7,8'lik depremin yaralarını sarmaya çalışan Nepal'de; 7,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin neden olduğu panik, Katmandu'da trafiğin kilitlenmesine yol açtı.

 

Reuters'ın haberine göre, Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin sınırında gerçekleşen depremin derinliğinin 19 kilometre olduğunu bildirdi. USGS, nüfusun nispeten yoğun olmadığı bir bölgede meydana gelen depremin büyüklüğünü daha önce 7,1 olarak duyurmuş, ardından 7,3'e yükseltmişti.
Associated Press'e göre, BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü, Katmandu'nun doğusundaki Chautara kasabasında en az dört kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Associated Press, başkenti Chautara olan Sindhupalchowk bölgesinde gerçekleşen üç büyük heyelanda en az 12 kişinin yaralandığını belirtti. Sindhupalchowk, 25 Nisan'daki 7,8 büyüklüğündeki depremde en fazla ölümün yaşandığı bölgeydi.

Depremin ardından yaşanan panik Katmandu'da trafiği durma noktasına getirdi.
Reuters, komşu ülke Hindistan'da da iki kişinin öldüğünü bildirdi.
KATMANDU'DA BÜYÜK PANİKAssociated Press, başkenti Chautara olan Sindhupalchowk bölgesinde gerçekleşen üç büyük heyelanda en az 12 kişinin yaralandığını belirtti. Sindhupalchowk, 25 Nisan'daki 7,8 büyüklüğündeki depremde en fazla ölümün yaşandığı bölgeydi.

Depremin hissedildiği Hindistan'da bayılan bir kadın
Görgü tanıkları, depremin ardından merkez üssüne 83 kilometre uzaklıktaki Katmandu'da insanların panik içinde kendilerini binalardan dışarı atarak sokaklara koştuğunu söyledi. Katmandu havalimanı da uçuşlara kapatıldı.
Merkez üssü Everest Dağı yakınlarındaki Namche Bazar kasabasına 68 kilometre uzaklıkta olduğu açıklanan depremin Hindistan'ın kuzeyinde ve başkent başkent Yeni Delhi'de de hissedildiği belirtildi. Reuters, binaların yaklaşık bir dakika sallandığı Yeni Delhi'de insanların sokaklarda toplandığını bildirdi.

KIZILAY EKİBİNDEN AÇIKLAMA
Bölgede görev yapan Kızılay ekibi ihtiyaç tespit çalışmalarına başladı. Kızılay ekibinden hurriyet.com.tr'ye konuşan delegasyon başkanı Salih Duran depremin Katmandu'da da oldukça şiddetli bir şekilde hissedildiğini ve kentin farklı noktalarından toz bulutlarının yükseldiğini bildirdi.
Art arda bir kaç kez deprem meydana geldiğini belirten Duran; halkın panik içinde olduğunu ve ilerlemekte güçlük çekildiğini ifade ederken, deprem bölgesinden henüz can kaybıyla ilgili bir bilgi gelmediğini söyledi. Katmandu'ya 82 km uzaklıkta gerçekleşen deprem sonrası bölgede yıkımlar olduğu Kızılay ekibinin aldığı duyumlar arasında.

Depremin ardından Katmandu'daki hastanelerde yatan hastalar dışarı taşındı.

Nepal'de 25 Nisan'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde en az 8 bin 46 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 18 bin kişi de yaralanmıştı. 


 *Deprem büyüklüğü haberden sonra 7.4 olarak açıklanmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder